❤my lovers❤

apabila ia terungkai...k0wg pkir la sndr~!

aq kat cni just nk share pe yg aq taw...
aq dpt email nie dr salah s0wg mmber aq bape ari lps...
k0wg bace smpi hbs..
n k0wg decide sndr 0keh..
aq ulang blk..
aq hanya share inf0 yg aq dpt..
trimas~!



Iklan-iklan Aidilfitri yang dipaparkan oleh sebuah saluran televisyen terkemuka Malaysia, TV3 setiap kali mendapat sambutan hangat dan komen yang memberangsangkan oleh para penonton dari segi kualiti dan mesej yang disampaikan selain daripada iklan yang dikeluarkan oleh Petronas. Hinggakan ada yang tertunggu-tunggu di kac televisyen setiap kali musim perayaan hampir tiba semata-mata untuk menunggu iklan-iklan ini disiarkan. Namun Iklan Aidilfitri 2010 tampil dengan membawakan 1001 kelainan. Apakah yang lainnya? sila lihat sendiri videonya di link ini:



sila klik~!

Di sini ada beberapa ulasan tentang iklan yang dipaparkan. Sama ada pembaca-pembaca yang bijak sekalian hendak mempercayainya atau tidak, terpulang.



http://1.bp.blogspot.com/_R1-2Jw2aJDs/TIKW3FkopfI/AAAAAAAAAB4/Z5nFffvy71g/s320/sangkar.jpg

Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingk...ap yang terbuka.



1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu

2.Buku - Bible

3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan

4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur

5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran



http://4.bp.blogspot.com/_R1-2Jw2aJDs/TIKXTWwK0sI/AAAAAAAAACA/RZU40_V6tCw/s320/jawi+terbalik.jpghttp://3.bp.blogspot.com/_R1-2Jw2aJDs/TIKX7_lzSuI/AAAAAAAAACQ/npaoWLN-TgM/s320/bintg+north+star,+pkok+krismas,+beca+merah.jpgScene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).



1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)

2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan

3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)

Pokok Krismas - Simbol Paganism




http://1.bp.blogspot.com/_R1-2Jw2aJDs/TIKYbBvsTxI/AAAAAAAAACY/ERJpYf3cl3M/s320/songkok+putih.jpg

Scene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.



1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.

2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian

3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian



Scene 4 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)



1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.


Scene 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light)
2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.

3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.



Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.



1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan



Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.



1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.



http://3.bp.blogspot.com/_R1-2Jw2aJDs/TIMMrlrfy1I/AAAAAAAAAC4/YQlz5un1pjE/s320/tiang+salib.jpg

Cuba perhatikan, mengapa perlu ada awan yang 'menyalib' setiap menara masjid ini? Kebetulan jugakah ini? Atau memang di setiap menara-menara mana-mana masjid terdapat awan seperti ini?



http://3.bp.blogspot.com/_R1-2Jw2aJDs/TIKZRKqWmjI/AAAAAAAAACg/ClK0kc05yFo/s320/pelita+tulip.jpg

Apa sebab perlu dipaparkan teratai dalam iklan Aidilfitri sedangkan banyak lagi bunga yang boleh disiarkan. Teratai ini mempunyai bahan yang menyala (pelita) di tengahnya seolah-olah teratai Buddha ketika melakukan upacara keagamaan mereka.



http://3.bp.blogspot.com/_R1-2Jw2aJDs/TIKaKgg8PsI/AAAAAAAAACo/0aGZyKvvqgw/s320/tulip+asal.jpg

Mungkin gambar ini kelihatan biasa bagi sesiapa yang tidak menyedari tapi secara kebetulan atau tidak, inilah hasil penelitian yang diperoleh..



http://1.bp.blogspot.com/_R1-2Jw2aJDs/TIKamIb4WaI/AAAAAAAAACw/VtDJ2ThnJrE/s320/embun+tulip+edited.jpg

Rasanya semua sudah makruf tentang bintang 6 bucu yang terpapar bukan? Masya Allah.. Anda punya akal, nilailah kesemua ini dengan akal bijak anda..


Mungkinkah semua ini adalah kebetulan? Banyakkan membaca tentang agenda kafir laknatullah terhadap umat Islam memandangkan iklan ini berkaitan dengan perayaan umat Islam. Ingatlah, Allah berfirman dalam al-Quran: "Tidak akan pernah redha orang2 Yahudi dan Nasrani kerhadap kamu sehingga kamu menuruti telunjuk mereka" (2:120).


Sumber: http://aulakalimah.blogspot.com/2010/09/kebenaran-di-sebalik-penipuan-dan.html?spref=fb

Untuk renungan bersama.

s0...mcm ne pas k0wg bce sume nie,...?
adakah ianya kebetulan atau penipuan yg diselitkan tanpa disedari...?
k0wg decide sndr k...=)

bedebar...debar...jantungkuh~!

dup dap..dup dap...
bedebar..debar..jantungkuh~!
ad0iii....
x taw cm ne nk wat nih...
jantung aq bedebar..debar..
bkn sb jatuh cintun ke ape..
tp sb....


haaa...da taw kan sb pe...
stiap kali nk exam nie la aq akn bz..
tp bz..bz aq nie p0wn..
aq still ber'fb ag..

bkan ape...bile da stress ngadap buku jee...
nk release tensi0n sti la cri s0mething kan...
kl0 on9 fb nie p0wn bkn pe..
chat2 ngn mber2 fb aq yg alm0stly mber2 sk0la n plkn aq..
klaka gak bile bce2 status2 s0wg tuh..huhu

n bila exam da dkt gak la..
aq akn wat n0tes spy sng aq nk menghafal...
bile da penat mmbuat n0tes...
aq akn temenung n berangan jap..haha



saat yg plg nerv0us bile nk msk dewan exam..
skrg nie ddk kne ikt n0..
bile da dpt n0 2..sti la usha2 seat lat dpn skali ke..
blkg skali ke..
da taw p0cc seat..
sti nk usha spe mber sblh kiri n kanan..dpn n blkg..haha
padahal bkn leh tny p0wn kan dlm dewan exam 2..
sje nk usha2..hahha



n bila sume s0klan yg s0nang aq da jwb...
tgl s0klan2 yg aq x leh jwb je..
mula la gelisah..
asyik usha jam je...
n dlm aty rse nk jerit jee"asl la k0 x hafal part tuh wanieee~~~!!!"
pastu mule la usha2 membe2 yg mula blah dr dewan exam..
dlm aty aq kate"peh~!gile hebat d0wg tuh"



utk elakkan bnde2 tuh tjdi di last final exam aq nie...
aq akn stdy hard...


n sggup x td0w~!
(mmg slalu kl0 exam..aq x td0w mlm..sb 2 bile jwb exam..mate k0yak hbs~!)
nk wat cm ne kan...
nk bejaye pnye pasal...
ag p0wn aq x la sehebat rakan2 aq yg len..
s0..kene la usaha lebih ckit kan...


n aq mintak kam0 sume d0akn aq ye utk final exam nie...
bkn mntak duet raye ke...hadiah ke taw...mintak d0a je...
jgn la kedekut taw..hehehe


tQ kengkwn~!
LEBIU ALL LAH~!

Hak Milik Terpelihara Cik Tuan Tanah